Alle cases

"Stilstaan is geen optie."

In oktober 2015 verwelkomde Alpha IT de 25-jarige Tom Van Huffel, als nieuwe front-end developer. Als geboren ICT’er gebruikt hij weinig woorden en zweert hij bij de daden. “Waarom ik heb gekozen voor Alpha IT? Wel, Alpha IT wilde mij en ik wilde starten bij Alpha IT.” No nonsense, heet zoiets.

Tom

Verklaar je nader, Tom. Wat sprak je zo aan in Alpha IT?

Het begint bij de inhoud, natuurlijk. Eén, de inhoud van het bedrijf. In dat verhaal kon ik me alvast spoedig inleven, want als er één markt is met potentieel dan is het wel die van high level ICT-consultancy. Twee, de inhoud van de job. Ik kreeg onmiddellijk het signaal dat stilstaan geen optie was en dat ik de nodige ruimte zou krijgen om bij te leren en beter te worden in front-end development. Ik was verkocht en tankte voldoende vertrouwen om aan de slag te gaan.

Speelden er ook puur praktische overwegingen?

De leuke werkomgeving is natuurlijk een belangrijke troef. Iedereen kent iedereen, er wordt vlot gecommuniceerd en een helpende hand of een luisterend oor is altijd beschikbaar. Alpha IT is ook erg vlot bereikbaar, vlakbij de afrit van de E17. En dan heb je die fantastische variatie. In overleg neem je een project in handen, maar je geraakt nooit vastgeroest in één project of op één bepaalde werkplaats. Die flexibiliteit geeft je nog meer de kans om sterker te worden op verschillende domeinen.

Je hebt inmiddels al een aardig palmares opgebouwd. Wat hebben we onthouden, Tom?

Even terugblikken… Ik herinner me het eerste project voor Bazuin, waar ik leerde werken met AngularJS. Ook mijn project bij Alvey was heel leerrijk, omdat ik op het einde kon werken in Angular. Maar eigenlijk mag ik zeggen dat er in die vrij korte periode heel wat kennis is vergaard op verschillende vlakken: front-end, Angular, Ionic, AngularJS,… En ja, ik heb ook leren golfen op één van de leuke teamevents van Alpha IT.

Even naar de glazen bol. Aan welke ster zie je Alpha IT en Tom Van Huffel schitteren binnen een jaar of vijf?

Alpha IT zal zonder enige twijfel blijven groeien en haar positie in de markt duurzaam versterken. Ik hoop en verwacht nog een lange tijd deel uit te maken van het team en intussen mijn skills in Angular gevoelig te versterken.