Alle cases

"De kracht om er volop voor te gaan"

Voor wie er nog aan twijfelde: bij Alpha IT telt alleen de toekomst. Full stack developer Michaël De Boey (25) kan dit beamen. Hij kreeg de kans zijn studies af te ronden, terwijl hij reeds als consultant aan de slag kon. Out of the box, nietwaar?

Michael

Werken plus studeren, leg dat eens uit Michaël.

Ik wist dat ik na mijn opleiding in toegepaste informatica graag aan de slag wilde in ICT-consultancy. Maar ik zat met dat ene vak, waardoor ik me nog niet voltijds kon vrijmaken voor geïnteresseerde werkgevers. Gert, de zaakvoerder van Alpha IT, was de enige die hier geen probleem van maakte. Ik kon aan het werk en mocht die ene dag gebruiken om mijn studies af te ronden.

Schitterend. Verdient Gert nu een standbeeld?

Dat is wat overdreven. Nee, het toont gewoon dat kwaliteit hier als de norm geldt en dat een eventuele praktische kwestie volstrekt ondergeschikt is. Zoiets geeft je als jonge, nieuwe medewerker meteen de kracht om er volop voor te gaan.

Kwaliteit is hier de norm. Praktische kwesties zijn volstrekt ondergeschikt.

Michael

Full Stack Developer

Michael

Werd je al wat slimmer, de voorbije maanden?

Ik denk het wel. Door het project bij Sigura heb ik me kunnen verdiepen in de wondere wereld van React. Die kennis zal me zeker nog van pas komen in mijn loopbaan. Voor het overige zie ik wel wat op me afkomt. In onze sector moet je nu eenmaal openstaan voor verandering en vernieuwing. Er zijn geen zekerheden.

Wat maakt werken bij Alpha IT zo speciaal?

Jonge mensen, knappe koppen, experts,… De sfeer is hier ook de moeite. Een vlot en aangenaam contact met de collega’s is voor mij van kapitaal belang. Ik ben dan ook een fan van de activiteiten die doorheen het jaar op poten worden gezet.

Waar zou je willen staan binnen een jaar of vijf?

Nog steeds bij Alpha IT, als het aan mij ligt. Maar natuurlijk met nog meer praktijkervaring, nog meer kennis en – wie weet – nog enkele nieuwe, toffe collega’s.